lær at sejle

Vil du lære at sejle? Er du glad for vand, at være i et med naturen, vil du bruge vindens energi som brændstof, lære sejlersproget, og måske selv få båd, så du kan sejle hvorhen du vil? Tilmeld dig vores sejlerskole!

om sejlerskolen

Hvis du drømmer om at blive fritidssejler, men mangler erfaring i at sejle, så er vores sejlerskole det rigtige sted at starte.

Vi har tilrettelagt et toårigt forløb, hvor du i trygge rammer og med hjælp fra vores erfarne instruktører, får en grundlæggende sejleruddannelse. Som afslutning på forløbet, kan du tage Søfartsstyrelsens duelighedsbevis, som eksempelvis er et krav hvis du ønsker at leje båd i Danmark eller udlandet.

Vi tilbyder også andre kurser; Fritidssejleruddannelsen (duelighedsbevis), Tovværkskursus, VHF-kursus, Kapsejlerkursus og Speedbådskørekort.
Kursuskatalog for 2024/25 er under udarbejdelse.

praktisk info
  • Opstart i foråret 
  • Flere hold = forskellige tider
  • Hvert hold sejler en gang/uge
  • Hold består af instruktør + 2-3 elever
  • Pris: spørg for pris!

mand-over-bord øvelse

En obligatorisk del af undervisningen på Sejlerskolen er mand-over-bord øvelsen. I en tænkt situation, hvor en person slås bevidstløs af bommen og falder over bord, er det vigtigt at have nogle teknikker på plads, til at få personen ombord igen. Derfor har Sejlerskolen figuranten Ruth på 80 kg. at øve sig på. Billederne nedenfor er fra den seneste øvelse, den 18. juni. Efter øvelsen, som alle sejlerskolens hold og instruktører deltog i, var der sommerafslutning med fællesspisning og hygge.

sådan kommer du i gang

 Kontakt os og hør mere om hvordan du kommer på vandet!

Hvor vinden blæser

At være på havet er balsam for sjælen, samtidig med, at det er spændende og udfordrende.  Men udbyttet bliver størst, hvis du har færdighederne på plads - du skal lære at sejle, håndtere en båd og hvordan man færdes på havet.

At gå på sejlerskole giver dig en god og tryg start på sejlerlivet! "

Niels Erik Nielsen, sejlerskoleinstruktør
fleksibel undervisning

"Jeg arbejder om aftenen med skiftende arbejdsdage, så det var umuligt for mig at komme på et fast eftermiddags- eller aftenhold. 

Men instruktørerne var heldigvis så fleksible, at det blev muligt at lave et hold om formiddagen. 

Det blev til mange hyggelige timer, med godt selskab i den fine folkebåd".

Kenneth Duborg, elev i 2015, nu lykkelig bådejer i Sejlklubben Snekken