lær at sejle

Danmark er en sejlsportsnation, og vi gør vores for at videreføre de stolte traditioner og videregive glæden ved at sejle. At sejle er sport, kultur, oplevelser, udfordringer, konkurrencer og fællesskab. 

om ungdomsafdelingen

Vi er en aktiv afdeling af sejlklubben, før børn og unge i alderen 10-25 år. Vi har voksne trænere og ungdomstrænere, der rigtig gerne vil lære børn og unge at sejle, og som er meget optagede af, at det både skal være sjovt og lærerigt.

Vi sejler på mandage og torsdage fra maj til sommerferien og fra sommerferien frem til efterårsferien. I år starter vi den 29. april med at tage joller frem og gøre dem klar til den nye sæson. 

Hvis du er i tvivl om det er noget for dig (eller dit barn), er alle sejlsportsinteresserede velkommen til at møde op og få en aftale om nogle prøveture, inden indmelding sker. Vi har også det meste af det udstyr du skal bruge, som vi gerne stiller til rådighed til en start, fx våddragt og redningsvest. 

Vi sejler selvfølgelig efter forholdende, og hvis vi ingen vind har, hiver vi kanoer og paddleboards frem og hygger på vandet, eller - hvis vejret er dårligt - bliver indendøre og træner teori og knob. 

praktisk info
  • Opstart mandag den 29. april 2024 kl. 17-19
  • Mandage og torsdage kl. 17-19
  • Lån det meste udstyr til en start
  • Vi sejler i optimistjolle, Tera, Feva, Zoom8, Zeest, 29'er, 606 og Soling
  • Du skal kunne svømme 200 m
  • Kontingent: 0 kr. i 2024 grundet sponsorat!  Normal pris: Juniorer/unge under 25 år: 700 kr./år. Søskende halv pris.

vil du med på vandet

Kontakt os, og hør mere om, hvordan du kan lære at sejle.

vi lærer mens vi har det sjovt

"Vi er en meget aktiv og ungdomsvenlig sejlklub, hvor vi lægger vægt på at lære de unge sejlere et godt sømandsskab, mens vi samtidig har det sjovt på vandet. Vi er fem trænere med flere års sejlererfaring."

Kim Nybo


optimistjollen er starten

"Jeg har sejlet optimist i flere år og har deltaget i mange kapsejladser rundt om i landet. Det er den bedste jolle at starte i, hvor man lærer alt det grundlæggende og mere til. 

Nu sejler jeg Feva, som er en to-personers jolle, med tre sejl og mere tryk på". 

Anna Svane Knarreborg, 16 år, Feva

bliver Blæst igennem

"Når jeg er på vandet, får jeg tankerne væk fra skolen, bliver blæst igennem og skal bare koncentere mig om at sejle - og holde balancen! 

Jeg sejler Feva og 29'er, begge er to-personers joller. Dét synes jeg er mega hyggeligt. Ofte er vi flere Feva'er på vandet og kan konkurrere lidt. 

29'eren er vild og kræver enormt meget balance, hvilket er ret sjovt. Vi sejler sindssygt stærkt, selv i let vind. Det er ret fedt!".

Lærke Monefeldt Villadsen, 18 år, Feva og 29'er